به گزارش فارس پرس، “شهرام پیشه ور” روز سه شنبه با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون هیچ کدام از محموله های کشاورزی صادراتی استان همدان از جمله سیب زمینی، کشمش و فلفل دلمهای به کشورهای خارجی برگشت نخورده است.
وی با بیان اینکه برگشت محصولات کشاورزی ایران همچون فلفل دلمهای، سیبزمینی و کیوی هیچ ارتباطی به باقیمانده سموم نداشته است، افزود: محصولات کشاورزی صادراتی ایران از لحاظ سلامت هیچ مشکلی نداشته و از سلامت کامل برخوردار هستند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان همدان گفت: فلفل دلمهای که از روسیه برگشت خورد به علت تغییر پروتکلهای بهداشتی کشور روسیه بوده است.
پیشه ور گفت: میزان مصرف سموم کشاورزی در استان همدان طی ۲۰ سال اخیر از ۸۰۰ تن در سال به ۴۰۰ تن کاهش یافته و سرانه مصرف سم در استان همدان هم اکنون نیم لیتر در هر هکتار است.
وی با بیان اینکه مصرف سم در سایر کشورها بیشتر است و کشاورزان استان کمترین تعداد دفعات سمپاشی را دارند، گفت: همه ساله ۱۵ تا ۳۰ هزار تن سیب زمینی از استان همدان به ۲۰ کشور صادر میشود و تاکنون برگشت سیب زمینی به علت مسائل بهداشتی نداشته ایم.
به گفته مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان همدان، طی یک ماه اخیر ۳ هزار و ۲۰۰ تن سیب زمینی از این استان به ازبکستان و روسیه صادر شده که ۷۵۰ تن به روسیه و مابقی به ازبکستان صادرات شده است.
وی خاطرنشان کرد: استان همدان از قطبهای تولید سیب زمینی در کشور است و هرساله بیش از ۹۰۰ هزار تن سیب زمینی از مزارع این استان برداشت میشود.
پیشه ور تصریح کرد: متوسط برداشت سیبزمینی از مزارع استان همدان ۳۴ تا ۴۰ تن در هر هکتار است و یک پنجم سیبزمینی کشور در همدان تولید میشود.
استان همدان با داشتن ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است به نحوی که بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی این استان را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی استان همدان همچنین ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است.
خبرگزاری ایرنا